روش ساخت صابون سنتی به دو صورت سنتی و نیمه صنعتی می باشد که در هر دوی آنها ترکیبات این محصول طبیعی است اما روش ساخت فرق میکند.
صابون سنتی و طبیعی مراغه با قدمت ۲۰۰ ساله ی خود همواره به عنوان شوینده ای محبوب استفاده می شود.
مهمترین مزیت آن نسبت به مواد شوینده ی شیمیایی روش ساخت صابون سنتی است که در آن مواد اولیه طبیعی استفاده می شود.
صابون های دستساز با تاثیرات عالی خود بر زیبایی و نرمی پوست شما جایگزینی بسیار منسب برای صابون های صنعتی هستند.
در تولید صابون های دستساز از مواد اولیه ی طبیعی و گیاهی استفاده می کنند و مواد نگهدارنده در ترکیبات انها وجود ندارد.
همین مورد باعث می شود که در صورت استفاده ی درست هیچ عوارضی برای پوست شما نداشته باشند.
برای تهیه ی صابون سنتی مراحل زیر انجام می گیرد:
ابتدا چربی طبیعی حیوانی را با سود سوزآور و آب شیرین ترکیب می کنند.
این مرحله در صنعت صابون سازی به شیرین شدن یا جفت شدن معروف است.
پس از جفت شدن این مواد باید آنها را در دیگ به مدت ۲۴ ساعت بپزند.
در این مدت رنگ و مواد دیگری مانند سدر یا حنا را به آن اضافه می کنند.
افزودن این مواد پرخاصیت باعث می شود که خواص صابون سنتی برای پوست و مو افزایش بیابد.
سپس صابون را درون قالب های آماده می ریزند و به آن زمان می دهند تا خشک شود و شکل قالب را به خود بگیرد.این مرحله تقریبا ۱۸ ساعت طول می کشد.
در مرحله بعدی صابون های سنتی را را به فضای باز منتقل می کنند تا حداقل یک هفته در مقابل خورشید بمانند.
در آخرین مرحله صابون ها را روی قفسه های جوبی می چینند تا در معرض هوای آزاد به طور کامل خشک شوند.
البته مطمينا این زمان ها در روش تولید نیمه صنعتی کاهش می یابند و طرز تهیه صابون سنتی بسیار سریعتر می شود.